RSS Feed

Life in Ro :) oameni , caractere , comportamente …

Vă amintiți când v-am spus că-s dusă cu pluta ? Ei bine , m-am întors cu vaporul și sunt gata să scriu un post plin de sarcasmul meu , dat la cel mai mic nivel , fiindcă nu vreau să jignesc pe „nimenea” 😉

Am fost întrebată de atâtea ori „ce nu suporți la oameni?” . Alte persoane ar răspunde „prostia” sau „minciuna” sau „falsitatea” , eu nu . Eu spun „ipocrizia” . De ce ? Pentru că oamenii se cred mari intelectuali , mari genii , dar defapt nu sunt în stare să spună ceva verde-n față , preferă să se ascundă după deget , să te vorbească pe la spate , dar sub niciun fel să-ți spună ce au de spus în față . Eu nu sunt așa , frate ! Am ceva de zis , păi spun omului fix în față , fie că-i convine , fie că nu . Am destul bun-simț , dacă asta vă întrebați , dar dacă persoana cu care vorbesc nu merită , las bunul-simț și buna creștere la o parte și acționez după cum merită – de obicei păstrez un gram de bun-simț pentru că prefer să nu mă cobor la același nivel cu interlocutorul meu .

Dar ceea ce mă enervează și mai mult – tot ipocrizie se numește , dar are un alt mod de manifestare – e că  oamenii , când văd o persoană care spune adevărul așa cum este , fără să-l modeleze , fără să-l facă să pară mai frumos de dragul de a părea , fac tot posibilul să  o suprime , să o reducă la tăcere din simplul fapt că nu au ei chef să audă totul verde-n față , că doar știți bine , adevărul doare și pe ei îi rănește foarte tare . Adică , pana mea ! Spun ce vreau , când vreau , cum vreau , cui vreau , se numește DREPTUL LA LIBERĂ EXPRIMARE ! Dacă nu îi convine unei babe din metrou sau unui moș din parc sau unui manelist ce stă cu burta la soare , asta e partea a 2-a . Adevărul nu e pe placul vostru , vouă vă plac doar minciunile spuse la știrile de la ora 5 sau din reclamele alea care fac un produs să pară buricul Pământului , dar defapt e de rahat , vă plac emisiunile alea care CICĂ sprijină o cauză nobilă , dar sunt doar de fațadă , vă plac manelele „ pe sentiment” , vă place modul în care televizorul și televiziunea de prost gust din Ro vă manipulează , dar NU! nu vă place adevărul ! Vă place hoția din România , vă plac minciunile , vă place Inna , vă plac gunoaiele aruncate prin parcuri , pe plajă , în pădure , dar NU ! nu vă place adevărul că-ngrași , îmbolnăvește , pentru voi , adevărul e ca usturoiul și apa sfințită pentru vampiri , omoară !

Țara asta e plină de copii de bani gata care , când au dat de carnet , nu au fost întrebați reguli de circulație , ci „cine e mă-ta cu tac-to?” , copii și oameni care nu trec pe trecerea de pietoni , ci peste pietoni , oameni care , din trotuar , fac loc de parcare propriu și personal, oameni care merg cu 200 de km la oră , dar care nu sunt prinși de poliție , iar dacă sunt opriți , sunt opriți pentru ca polițaiul să transmită părinților plodului numai urări de bine . Oameni care dau manelelelelele la maxim și care nu au habar de poluarea fonică , oameni care se îmbată ca porcii și „fac un bine” naturii servind-o cu resturile din pet-urile aruncate în lacuri sau , pur și simplu , pe jos .

Țara asta , lumea asta , în general , e plină de prostie , de indiferență , de inumanitate , dar noi nu facem nimic ! Noi stăm și ne uităm la Andreea Bălan cu „se sparge-n figuri” pe nu știu ce post , la Dan Diaconescu cum protestează împotriva „ciocoilor din România” ,  însă el e fix la fel ca ei , la Băsescu cum schimbă guvern peste guvern fără niciun folos , stăm și bem , ne „simtem” bine , ascultăm și o maneluță , mai facem un dans din buric ( mai precis din șuncile ce atârnă disperate pe burtă ) , mai mergem într-o discotecă plină de jeg și fum de țigară și parfum dat cu kilogramele , eutanasiem câinii străzii doar pentru că nu suntem în stare să adoptăm unul , tăiem copacii să avem lemne pentru la iarnă , cui îi pasă de încălzirea globală ? aruncăm cu banii la nunți la picioarele lui Guță sau Salam  , sau , și mai „bine” , blocăm un drum public doar pentru că Maricica , fiica lui Baros al 15-lea face azi nuntă și o face în mijlocul drumului ,  amendăm cu 3000 de lei un bătrânel care a furat un salam de 4 lei dintr-un magazin pentru că murea de foame , arestăm un orb că nu a trecut pe trecerea de pietoni când era verde , ci când era roșu , stăm cu burțile la soare pe plajă dați cu 5 kg de cremă protectoare uitată din loc în loc neîntinsă pentru a avea și mai târziu , că doar de! totul e roz în jurul nostru , România e cea mai bogată țară din galaxie , și n-avem niciun stres !

*această postare este realizată pentru a deschide ochii cetățenilor (i)responsabili din „țărișoara noastră dragă” , pentru a arăta că totul (nu) este roz în România . -când am spus „voi” m-am referit la indolenții și nesimțiții de pe acest tărâm românesc .

Reclame

19 responses »

 1. ai foarte foarte mare dreptate ! e atat de multa indiferenta si prostie in tara si nimeni nu observa !

  Răspunde
 2. Mai bine de atât nici că puteai să o spui! La noi totul e „normal”, TOTUL. Suntem obişnuiţi cu această prostie în care trăim… dar eu încă sper că se va schimba ceva, cât mai curând. Altfel singura soluţie pentru noi rămâne să plecăm de aici cât vedem cu ochii.

  Răspunde
 3. Vezi că ai scris „jicnesc” și nu jignesc. Nu aproba comentariul, modifică ce ai scris că o să îți sară cineva în cap!

  Răspunde
  • l-am aprobat 😀 de ce să nu-l aprob ? greșeala mea , am scris totul la nervi și de pe telefon într-un document word și apoi l-am postat pe blog , așa că nu-i nimic 🙂 am modificat , mulțumesc ! :*

   Răspunde
 4. Hey, da’ cine te-a supărat aşa? :-s

  Răspunde
 5. nu cumva am scris eu art asta! corect spun, te sustin si apreciez pt asta!

  Răspunde
 6. ce pot sa spun…am renuntat de mult in a-mi face publice gandurile de genul..mai vorbim in familie, printre apropiati si cam atat…schimbarea (am realizat) ca vine de la fiecare om care constientizeaza in mod real ca e nevoie de ea..in zadar voi incerca eu sa o impun cuiva sau altcuiva..daca el nu simte ca e nevoie de ea..schimbarea sunt eu..

  Răspunde

coșul cu rufe murdare. lasă și tu ceva.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: