RSS Feed

Scrisoare către liceeni

        Generația asta care se crede buricul pământului, treziți-vă! Nu sunteți cei mai cei și nu veți fi niciodată dacă nu veți munci și învăța pentru asta. Deschideți ochii și priviți în jur. Nimic nu mai e lapte și miere. Nici Măgura, are numai coloranți și arome. Nu totul se rezumă la voi, nu sunteți cei mai tari din parcare dacă aveți în buzunare banii părinților. Părinții voștri au muncit pentru acei bani. Întrebare e, când nu vor mai fi ei sau când nu vor mai avea sau vrea să vă dea, ce veți face? Treziți-vă din visul vostru perfect și deschideți o carte, vă asigur că nu vă veți tăia în hârtie. Învățați acum, cât mai aveți timp. Timpul e limitat și nu așteaptă pe nimeni! 😉

Reclame

10 responses »

 1. Tu crezi ca deschid ei ochii ?:D Asa e , timpul e limitat si nu asteapta pe nimeni , dar timpul asta pentru unii e pretios in club 😀

  Răspunde
 2. Sunt copii care mai învaţă (se poate să-i numesc copii? :D), dar sper să nu pară ciudat ce voi spune acum: nu trebuie şi proşti? Dacă vor vi toţi deştepţi ar fi ciudat….

  Răspunde
 3. Reblogged this on Tink3rbe11's Blog and commented:
  Excluzand cele cateva „chestii politice” chiar …mi-a placut! Treziti-va!

  Răspunde
 4. Titlul e puţin nedrept. Cred că mai corect ar fi „Scrisoare către cocalari şi piţipoance”. 60% dintre liceeni nu se încadrează, din fericire, printre cei vizaţi de tine.

  Răspunde
 5. si eu am fost licean,si acum am inceput alta viata…tot parintii imi dau sa mananc insa ii ajut cat pot.nu parintii mi-au luat primul telefon,nu ei mi-au luat primul calculator si nici pe urmatoarele.scriu din 2010 si s-au tot scris articole de atunci despre acesti tineri din ziua de azi….cred ca si voi sau hai sa zic si noi ceilalti ar trebui sa ne trezim si sa nu-i mai acuzam asa mult.unui copil daca ii iei cu forta jucaria din mana,va plange,insa daca ii explici de ce o iei cu frumosul,ai sanse ca el sa-ti zambeasca.nu toti tinerii au apucat pe aceeasi cale sunt si tineri care inca sunt cu picioarele pe pamant.seara placuta va doresc!

  Răspunde
 6. wow ! cu cat naduf !
  mi-as permite sa spun ca sistemul asta asa functioneaza.
  din ’89 incoace educatia, printre altele, a fost distrusa sistematic. si se distruge in continuare.
  problema guvernantilor, si in special a celei care a spart prima caramida a sistemului de invatamant performant, ei da dupa mine sistemul existent in ’89, fara a fi perfect, era performant, nu este depistarea cauzelor care duc la rezultatele jalnice de la bacalureat, ci cosmetizarea acestora, a.i. procentele sa dea „bine”
  romania de maine nu are nevoie de oameni educati. ci de fanarioti si slugi. romania de astazi e o colonie si asa trebuie sa ramana. educatia e o amenintare pentru acest sistem.

  Răspunde
 7. o melodie superba cu un mesaj tare ca piatra!!!De-ar mai citi lumea,de-am face o revolutie toti care citim sa le deschidem ochii nevazatorilor,sa vada minunile cartilor…de-am face ceva…orice!

  Răspunde
 8. Reblogged this on langueduchat and commented:
  E adevarat,, si e valabil pentru noi toti astia tineri, care inca mai avem timp si inca mai avem sanse si inca mai putem,, chiar avem multa mizerie de adunat, si multe bacterii de ucis, si multe goluri de umplut,,
  suntem probabil ultima generatie care-a citit romane din biblioteci pana-n tavan, din sufrageriile demodate, cu bibelouri si mileuri, si prima care le-a descarcat pe tableta,,
  sa citim,, si nu doar atat,, sa ne gasim o cale,,

  Răspunde

coșul cu rufe murdare. lasă și tu ceva.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: